Skip navigation

Ønsker du at oprette en klage?

Her kan du se, hvordan du klager, og hvad vi har behov for, at du medsender i forbindelse med indgivelse af din klage til nævnet.

Klagebetingelser

For at få behandlet din klage hos nævnet, Skal din klage bl.a. opfylde følgende betingelser:

  • Der skal være tale om en klage over en energiydelse, som er købt hos en energivirksomhed.
  • Du skal have klaget skriftligt til energivirksomheden.
  • Din klage skal vedrøre et økonomisk krav.
  • Du skal være forbruger.

Du kan læse nærmere om klagebetingelser i denne artikel.

Ny klage

For at få behandlet din klage i nævnet, skal du udfylde en klageformular.

Den nemmeste måde at udfylde klageformularen på er via vores online-indberetningsløsning. Her kan du udfylde klageformularen online. Klik her for at udfylde skemaet.

Det koster et gebyr på 160 kr. at klage til nævnet. Når vi har modtaget klageformularen, og vi har foretaget en foreløbig vurdering af, om du opfylder klagebetingelserne, sender vi dig kontooplysninger til brug for indbetaling af klagegebyret.

Klagegebyret bliver tilbagebetalt, hvis du får medhold i klagen, eller det senere viser sig, at sagen ikke er egnet til behandling ved nævnet.

Hvis du oplever problemer med at udfylde klageformularen online, kan du kontakte sekretariatet og få tilsendt en klageformular per e-mail. Se kontaktoplysningerne på sekretariatet her.

Bilag

I forbindelse med at du opretter din klage, har vi behov for, at du medsender forskellige bilag. Det vil være muligt at uploade disse bilag, når du udfylder klageskemaet online. Vi har behov for, at du medsender følgende:

  • Din korrespondance med energivirksomheden (fx mailkorrespondance).
  • Den/de faktura(er) du klager over.
  • Kontrakten for kundeforholdet.
  • Eventuelle øvrige bilag.

Klager du på vegne af en anden, er det desuden vigtigt, at du, og den du klager på vegne af, udfylder en fuldmagt. Du kan hente en fuldmagtsskabelon her.

Verserende klagesag

Vil du sende materiale eller nye oplysninger i en allerede en verserende klagesag, kan du sende en mail til post@energianke.dk.

Sidst opdateret: 31. juli 2019

Kunne du bruge siden?