Gå til resume Gå til indhold

Temaer

Underside

Ankenævnet på Energiområdet laver løbende temaer om juridiske emner der er interessante for både forbrugere og energiselskaber. Formålet med temaerne er at forebygge fremtidige klager og orientere bredt om ankenævnets praksis på udvalgte områder.
Gå til indhold

Forældelse

Dette tema drejer sig om hvor lang tid der kan gå, før energiselskabet mister retten til sit krav. Klik på titlen for at læse mere.


Sikkerhedsstillelse

I nogle tilfælde kan energiselskaberne kræve sikkerhed for at fortsætte med levering af energien. Læs mere om reglerne på dette område ved at klikke på titlen.


Solidarisk Hæftelse 

Et energiselskab kan i visse tilfælde kræve samme beløb betalt af flere personer, som fx ægtefæller. Læs mere om reglerne herfor ved at klikke på titlen.


Telefonsalg

Hvis du bliver ringet op af en telefonsælger som tilbyder levering af el, er der specifikke regler for, hvornår en sådan opringning er lovlig. Læs mere dette tema ved at klikke på titlen.


Tilskud til energibesparelse

Overvejer du at forbedre din bolig for at spare energi? I så fald kan du søge om tilskud til energibesparelse hos de fleste energiselskaber. Klik på titlen og læs mere om hvad der er vigtigt i denne sammenhæng.


Udtrædelsesgodtgørelse

Varmeværker kan i visse situationer opkræve et beløb for, at en kunde forlader værket. Læs mere om hvad betingelserne for dette krav er, ved at klikke på titlen.

Sidst opdateret:   6. december 2016
 
 
Ankenævnet er et privat klagenævn, der
har sekretariat i Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen,
og er oprettet af energibranchen (Dansk Energi,
DONG Energy, HMN GasNet
NGF Nature Energy, Dansk Energi Gas og Dansk Fjernvarme) og
Forbrugerrådet Tænk.
Her kan du læse vedtægterne for Ankenævnet på Energiområdet